Μουσακάς Νηστίσιμος

    Υλικά

    4 Μελιτζάνες μεγάλες

    4 Πατάτες μεγάλες

    3 Κολοκύθια μεγάλα

    1 Κρεμμύδι ξερό μεγάλο

    600 γρ. Μανιτάρια πλευρώτους

    1 Σκελίδα σκόρδο

    200 ml. Τριμμένη ντομάτα

    1 Κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό

     1 Κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

    Αλάτι .Πιπέρι ανάλογα

    ½ Ματσάκι μαϊντανό

    60 ml. Ελαιόλαδο

    Υλικά για μπεσαμέλ  

    180 γρ. Αλεύρι

    160 γρ. Μαργαρίνη

    400 ml. Γάλα αμυγδάλου

    650 ml. Νερό

    Αλάτι λίγο

    Λίγο μοσχοκάρυδο

    600 ml.Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

    Εκτέλεση

    1.      Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε ανάλογα.

    2.      Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το καλαμποκέλαιο να κάψει και αρχίζουμε το τηγάνισμα

    3.      Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε

    4.      Ψιλοκόβουμε και τα μανιτάρια

    5.      Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε λίγο

    6.      Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τη ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

    7.      Τελειώνοντας με το τηγάνι στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί με την σειρά

    8.      Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα μανιτάρια και φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.

    9.      Σε μια κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο, αλεύρι και σοτάρουμε

    10.  Προσθέτουμε γάλα αλάτι λίγο,  νερό, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά να γίνει μια ωραία και λεία  κρέμα.

    11.  Στρώνουμε πάνω από το ταψί και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά, ανάλογα το βλέπουμε.

    Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική